вівторок, 31 липня 2012 р.

Проща до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої в с. Крилос


проща до Галицької  Чудотворної ікони Матері Божої в с. Крилос
29 липня другий і найважливіший день у проведенні першої Всеукраїнської Патріаршої прощі до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої в с. Крилос. Більше ніж 50-ть тисяч паломників, які зібрались з усіх коточків України для спільної молитви, яку об'єднала Пресвята Богородиця в чудотворному образі, Митрополитів, Галицьких князів та всього християнського люду з духовно-релігійним осідком в с. Крилос.

Зустріли Блаженнішого Святослава діти у вишиванках з хлібом і сіллю, а в свою чергу парох с. Крилос, прот. Ярослав Жолоб, запросив Блаженнішого, очолити Святу Божественну Літургію і Благословити всіх прочан цієї прощі. Співслужили з Главою УГКЦ: Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин, Архієпископ і Митрополит Тернопільсько Зборівський Кир Василій Семенюк, Єпарх Коломийсько-Чернівецький Кир Миколай Сімкайло, Єпарх Бучацький Кир Дмитро Григорак, ЧСВВ, Єкзарх Луцький Кир Йосафат Олег Говера, Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії Кир Тарас Сеньків, Апостольський візитатор для Греко-Католиків в Білорусії Протоархимандрит Сергій Гаєк, тимчасово повірений у справах Апостольського престолу при Європейському Союзі о. д-р Андрій Максимович, духовенство Івано-Франківської, Львівської, Тернопільсько-Зборівської Архієпархій та сусідніх Єпархій УГКЦ.
Прийняли участь у прощі представники влади Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької, Тернопільської областей, народні депутати України, представники міських рад Івано-Франківська, Галича Бурштина та інших міст України.
Більше як дві тисячі дітей, які сьогодні прийняли першу сповідь і урочисте причастя в час Літургії. На заклик Патріарха Святослава, якого радо вітали скандуванням: «Вітаєм Патріарха Святослава», всі присутні паломники відновили Хресні обіти, відрікаючись від діл сатани і діянь його і злучились з Христом в ім'я спасіння і життя вічного: «....важливість єдності життя з Христом. Свята Церква проголосила цей 2012 рік Божий, роком Святих Тайн, щоб кожний з нас користав з них освячуючи себе і своє життя, щоб ми звертались до Отця Небесного у вірі: «Авва Отче», що означає батьку. Ви, що в Христа Христилися у Христа зодягнулися. Саме цей заклик є життям в єдності з Христом. Сьогодні радо всіх Вас віддаю під покров Пресвятої Богородиці в чудотворному образі Галицької ікони, що тут присутній, щоб ми зверталися до своє Матусі небесної з дитячою довірою. Сьогодні відновлюємо Хресні обіти, щоб виявити своє бажання життя в єдності з Богом, готуючись до Ювілею Хрещення України, а також єдність життя з Богом засвідчують нам наші наймолодші прочани, які зараз приймуть урочисте причастя - живого Господа...» - наголосив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук у свої проповіді, звертаючись до всіх присутніх прочан.
Після Літургії Блаженніший привітав усіх присутніх, склавши подяку за спільну молитву і міцну віру провівши «діалог», запитуючи хто з прочан приймає, які, і як часто, Святі Тайни. В свою чергу Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський подякував Главі Церкви за пастирський візит, який став початком проведення у славному Крилосі Патріаршої, Всеукраїнської прощі до Чудотворної ікони Матері Божої Галицької в с. Крилос.
В цей день Блаженніший Святослав прийняв участь в урочистій концертній академії, благословивши усіх учасників, відвідав історичний музей, що в с. Крилос.

Немає коментарів:

Дописати коментар